карам алфа от 6 години, 33,146 и сега 156 и съм много доволен. просто не мога да ги сравня с немските, по всичко си ги бият. ние българите не разбираме от хубаво, само една част и то хората които карат алфи. на мен си ми харесват много алфите по дизайн, по цени и екстри, не ги сравнявам с никои други автомобили
Известие
Collapse
No announcement yet.
Здравейте фенове на любимата ми марка Алфа Ромео
Collapse
X
-
колегата с отварянето на темата , си отговаря сам на въпроса по най-точния начин, няма да сравнявам с голфове или пасати , просто няма база за сравнение , обаче само едно мога да кажа , че Алфата освен 1 тон желязо има още нещо, незнам нещо като душа или характер незнам
ама досега не съм чувствал другите си коли по тоя начин , ПО-СПЕЦИАЛНА Е! немога точно да го обясна , трябва да се усетиПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic
Comment
-
ами ето аз съм от другия фронт.
сега се чудя за нова кола....така ми се налага
тука видях сравнения с голф, опел, а4-3, пасат...
Аз лично не харесвам голф, тъй като са прехвалени и са чупливи, а да оставим масовото им каране.
Карал съм опел, астра. Ето от тази кола съм адски доволен, много евтина за подръжка, евтини части, здраво окачване, здрава от към осуквания, малко дефекти.......освен че старите от преди 97' ръждясват.
Ето за това тази кола държи такава цена. Астра 99 е доста по скъпа от 156ца 99- факт.
а опел астра е нисък-нормален клас кола. вектрата е вече добрия конкурент.
За съжаление немското инжинерство е много по-добро още от историята на световните войни и машини. А от другата страна италянските дизайнери са номер 1 от тук се поражда и тази тема. За съжаление лубовта към красотата ме води към 156, но качеството води към швабите. това е мойто мнение, не искам никой да обиждам
Comment
-
Колега бих те поправил за цените и сравнението на Астра 99 и Алфа 156 99 година. Ако и двете са добри като състояние бих ти казал че ще са на еднаква цена или дори Алфата да е малко по-скъпичка дори. Не знам на какви експонати си попадал, но не си прави заключенията за цените от снимки по интернет или приказки на хората. Колата трябва да се виде и да се пипне. А относно цените на частите, да тук и аз мисля че опелските части са на по-ниска цена. Но вече от теб зависи каква кола искаш да караш - кола която да те закара от А до Б и евтини части - Опел Астра, или кола с която да се различаваш от монотонността на VW и Опел и да се наслаждаваш от удоволствието да караш такава красавица със свои индивидуален характер на кръвен спортист замаскиран под тези изящни линии.
Купи си Астра и ще бъдеш като всички останали, комшии и приятели. Бъди различен, иновативен - Алфа 156!!!Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа
Comment
-
За астрата съм съгласен - но не и че подръжката на ЕКОТЕК двигателя е евтина.. предишния опелски двигател беше елементарен,евтин и много здрав , но ЕКОТЕКА.....много скъп за подръжка , да не кажа по-скъп и от туин спарка.С тази разлика че ако вземеш здрав туин спарк само ще му наливаш хубаво масълце и ще си го караш сумати километри.За ходовата част и останалото, май астрата е по евтина за подръжка.Но ако имаш 7,000 и се чудиш астра ли да е или алфа...ще те оставя ти да си преценишСамо знай, че съм карал алфата и после веднага съм се качвал на моята астра (1,6 ЕКОТЕК 99 год.) и разликата е била от......земята до небето....т.е. от опел до Алфа Ромео
настояща - BMW 3er
ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005
Comment
-
Нещо ми се струва ,че е проява на някакъв комплекс да доказваш сам на себе си ,че твоята кола е наистина добра а не е доотценена от притежателите на други марки . Имам в предвид визираните от вас Passat-и др. Това са различни по емоционален статус автомобили ,макар и в един клас. Направили сте правилния избор и карате колата ,която ви харесва.Няма нищо по хубаво от това да излезеш на улицата да видиш най-красивата италианка и ключът от нея да е в джоба ти! Нищо ,че не е 2008-ма. Дай да си се кефим на алфите и т'ва е.ALFA ROMEO 147 TS 2001
BMW 525 D 2005
Comment
-
Помна далечната 1991 година когато баща му купи АЛФА РОМЕО ЖУЛИЕТА 2.0 беше на 6 години.Много хубава и бърза кола.През 1993 беше заменена за ГОЛФ 2 ГТИ който беше на 2 години и беше един от 10-те в града и най-бързия от всички.След това сме си купували 155 после чистак бърсак КОРАДО Г60 и после се почна с БМВ-тата.И кво се купчина желязо.Аз имам такава ти онакава.АЛФА за хора с характер ала-бала.БМВ М3 викаш не въобще не е с характер.Има ги под път и над път като 320-ките.Всеки сам си преценява какво иска и какви финансови възможности.Аз съм карал много коли въпреки че съм доста по малък от повечето коли.В началото карах VW и то не какъв да е а "смръдливия" ГОЛФ.Ама беше на 6 години беше голямото ГТИ и не беще от хилядите както е сега.Сега карам същото "смръдливо" Е36 дето ме "бият" 145-тици 1.4.Ама на мен това ми е детска мечта и съм фен на БМВ от 5 годишен.Това че заради тъпия акциз не можах да си позволя М3 е друга причина.Хубаво караш АЛФА няма лошо това те кефи това си караш.Ама не значи че си нещо повече от мен или който и да е.С този мой пост се надявам да се съм обидил някой и да не получа 1000 нападки ходи си карай тъпата немска смрад и не пиши.BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
BMW E36 320CI 02.1995 - абе става
Comment
-
Ето два линка за цените на пасат и алфа156 дизел са и двете избрал съм само година 2000г. Има естествено разлика и пасата води, НО не чак 2 към 1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... earch.y=15
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... earch.y=14
п.с. то това всеки може да го погледне и сам, но гледам че има един човек дето спори относно цените и да си сверим часовницитеalfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
Honda Hr-v 4x4 1.6
Comment
-
Re: Алфа за 5000 лв
Първоначално публикувано от wwwebПървоначално публикувано от nickalasСпоред мен реалната цена на една читава Алфа 156 1.8 - 2.0 1998-99 година е около 8000 лв
Нагледах се и на тия от 6000, и на тия от 7000, и на тия от 8000, и на тия от 9000. Един дол дренки са всичките в БГ. Никаква не е гаранцията, че като си купиш кола за 8000 лв., няма да е в същото състояние, като тая от 6000 лв.
Това с цените тук е такава заблуда, че ... И ще продължава, докато се определят от пълни олигофрени, на които само им дай да те преметнат с 3000-4000 минимум.
Всичко е до късмета, е, ако можеш с някой да видиш това-онова, да диагностицираш, ОК. Смея да кажа, че в момента типа Алфи, които се продават у нас, вървят на Запад около 2000 Евро за 99-00 година. Ако е била само леко ударена и възстановена що-годе добре, става, но ако има да й се сменя половината машинария... Та, такива коли у нас вървят, според "състоянието", 2 пъти по-скъпо.
Иначе - аз обожавам Алфата си, обаче... абе твърдичко вози, това си е... Мисля, си, че следващата ми кола трябва да е чисто новичка, от магазина, пак Алфа де, да видим и тогава ли ще друса и колко (както след 6-7 години) или...
Поздрави!Alfa 156 1.9 JTD' 2000
Comment
Comment